Een wandeling door de historie van Noord Brabant als ultieme droomwens

 In Uncategorized

Een wandeling door Brabant als ultieme droomwens, dat was de droom van Marc

 

Marc is een Brabander in hart en nieren. Hij heeft veel interesse in de geschiedenis van zijn provincie. En wie kan daar beter over vertellen dan René Bastiaanse (bekend van De Wandeling van Omroep Brabant)?  Marc’s droom was dan ook om samen met hem een ‘wandeling’ te maken en verrast te worden door allerlei leuke, wetenswaardige en interessante verhalen.  

 

Droomvervuller Donald van stichting Dreams4you nam contact op met René Bastiaanse en die was graag bereid om Marc’s droom te vervullen. Het begon met een intake, die eigenlijk al een halve droomvervulling was. René had weinig nodig om telkens weer een nieuw verhaal te beginnen. Daarna volgde een voorproefje. Aan de hand van 100 foto’s gaf René aan Marc een presentatie over de rol van het katholieke geloof in de ontwikkeling van Brabant in de 20e eeuw. René beheerst de kunst van het verhalen vertellen zo goed, dat Marc zelfs na twee uur praten nog geboeid luisterde.  

 

Uiteindelijk volgde het hoofdprogramma, de wandeling in en rondom Kasteel Heeswijk.

Allerlei interessante verhalen en leuke wetenswaardigheden over het kasteel en zijn bewoners passeerden de revue. Informatie die je niet krijgt tijdens de standaard rondleiding door het kasteel. En af en toe mocht er zelfs een afscheiding gepasseerd worden die voor andere bezoekers gesloten blijft. Het gaf Marc een bijzondere kijk op en in het kasteel waar hij zo vaak voorbij wandelt.  

 

Met dank aan Donald en René kijkt Marc terug op een meer dan geslaagde vervulling van zijn droom. 

Recent Posts
Contacteer ons

vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt