Genieten in de Bergen

 In Uncategorized

Dat was de ultieme droomwens van Meneer Joosten.
Hieronder zijn persoonlijke verhaal:
De bergen maken mij gelukkig. Echter toen bij mij ALS werd geconstateerd en ik in een rolstoel terecht kwam, leek er weinig kans dat ik nog eens hoog-alpien zou verkeren. Mijn jongste dochter was het daar niet mee eens en schakelde dreams4you in om toch te bezien of iets dergelijks te organiseren viel. Ongelofelijk maar in een week tijd kreeg Dreams4you het voor elkaar om een goed hotel te boeken, de rolstoel bus van de stichting ALS op de weg te regelen en heel belangrijk een uiterst bekwame verpleegkundige te charteren.
Gelukkig wisten wij waar wij naar toe wilde, Bad Reichenhall, schurkend tegen het Berchtensgadener land. Op vrijdag 24 januari was het zover, stevig ingesnoerd in mijn rolstoel achter in de bus, met de drie kinderen, mijn vrouw en Lucienne onze verpleegkundige, diverse hulpmiddelen en route naar het zuiden van Duitsland. Daar arriveerde wij vrij laat met als oorzaak een schier eindeloos aantal files. Maar het bier smaakte goed en het hotel serveerde gelukkig nog een broodmaaltijd.
De volgende dag richting Konigsee/Jenner in Berchtesgaden. Op de Jenner is afgelopen jaar een nieuwe lift aangelegd die naar 1800 M gaat en geheel rolstoel vriendelijk is! Boven was geweldig en emotioneel. Toch een gebied dat wij in betere tijden eindeloos belopen hebben, de enige top nog open is de Sneipstein. Altijd was er wel een reden om die tocht af te breken. En het zal er helaas niet meer van komen. Na foto’s te hebben gemaakt en shotjes met de kinderen te hebben gedronken en wat te hebben gegeten in de geweldig mooie hut, werd de terugtocht ondernomen.
De volgende dag hebben we de Rossfeldstrasse gedaan. Een magnifieke panoramische weg op 1500m hoogte, waarbij je de massieven aan de Duitse kant zowat kunt aanraken, terwijl de andere kant op je ver Oostenrijk inkijkt richting Dachstein. Boven zijn we ook een stuk gelopen, zo mooi!
Na een super lunch waarbij de kinderen een hut rolstoel vriendelijk verbouwden, overigens met toestemming van de wirt, ging het richting hotel.
Een geweldig weekend, de bergen in mijn geheugen gegrift. Heel veel dank aan het team van Stichting Dreams4you, dat de reis super goed georganiseerd had en zeker ook heel veel dank aan Lucienne. Top allemaal

Peer Joosten

Recent Posts
Contacteer ons

vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt