Genieten in het Rijksmuseum en vervolgens de Luxe in het Amstel hotel als laatste droomwens

 In Uncategorized

Genieten in het Rijksmuseum en vervolgens de Luxe in het Amstel hotel als laatste droomwens.

Dit was de droomwens van de ernstig zieke Susanna.
Hieronder haar persoonlijk droomverslag:

Droom vervult door Dreams4you op zaterdag 26 september 2020
Mijn lieve vriendin Marijke de Wijs, had voor mij een droomaanvraag gedaan bij Dreams4you.
Ik hoorde vlak voor mijn vakantie dat ik na een onderzoek van de slokdarm, slokdarmkanker had, kwaadaardig en in een ver gevorderd stadium. Een week later bleek na onderzoeken, dat ik uitzaaiingen had in mijn nek en rug wervels en 4 lymfe onder mijn oksels. Dat is natuurlijk afschuwelijk om te horen. In 1 klap staat je/ons leven op zijn kop. Alles wat gepland stond ging niet meer door en we belanden in een wereld die wij niet kenden. We liepen van onderzoek naar onderzoek , van slechte uitslagen naar nog meer slechte uitslagen. Er was niks meer positiefs aan alle uitslagen, op onze dierbaren en netwerk na. Deze mensen zorgde ervoor dat er elke dag een culinaire warme maaltijd klaar stond als we doodmoe en verslagen thuis kwamen. We hebben hier letterlijk jankend van genoten.
In de planning stond een vakantie van 4 weken met onze net gekochte camper. De vakantie zou naar de Alpen in Oostenrijk of Frankrijk gaan. Marijke had ook in die tijd vakantie en ging daadwerkelijk naar de Alpen. Zij voelde zich daar zo rot onder, dat ze tegen Eric had gezegd, een wens te gaan doen voor ons, om ons naar de Alpen te krijgen. Helaas was ik voor de Alpen al fysiek te slecht en zou ik daar dus ook niet van kunnen genieten. Mijn tweede wens was nog eens naar het Rijks museum in Amsterdam te willen. Ik kom daar zeker twee keer per jaar en geniet dan zo van onze oude meesters. De thuiszorg zei tegen mij, dat ik dan wel een overnachting erbij moest nemen, want op en neer zou ik niet redden. Zij kwamen met het Amstel Hotel aan. Daar had ik nog nooit van gehoord. Toen Laureanne en Kjerstie van stichting Dreams4you met mij beeld belden, heb ik mijn tweede wens kenbaar gemaakt en hun gevraagd of ik voor mijn warme netwerk een lunch kon geven in het Amstel hotel. Dit wilde ik wel zelf betalen maar gelukkig was er voldoende geld om de lunch voor 24 mensen en nog bloemen voor de andere lieve mensen uit ons netwerk te geven op die zaterdag.

De wensambulance kwam mij om 9.15 ophalen en de reis was heel spannend en emotioneel.
Zeker toen ik bij het Amstel hotel aankwam en mijn lieve collega’s buiten zag staan. Mijn collega’s had ik sinds maart ivm Corona niet meer gezien. Binnen stonden mijn lieve vrienden en eenieder deed zijn best om niet te huilen. Zij hadden mij al lang niet gezien en sommige had ik sinds dat wij het afschuwelijke bericht op 5 augustus kregen nog helemaal niet gezien.
Iedereen even gerust gesteld en gevraagd om er een mooie dag van te maken. Dat ik geen afscheid kom nemen, maar een mooie herinnering met lieve mensen kom maken. Het ijs was gebroken, en we werden naar de prachtige koninklijke kamer gebracht waar aan ronde tafels, Corona proof voor 6 mensen was gedekt. We begonnen met een gebakje en koffie. Op het gebak zat een stukje bladgoud. “Ik voelde me echt een prinses“. Daarna kwamen er verschillende soorten sandwiches op tafel en een soep. Echt elke sandwich was met liefde en nauwkeurigheid bereid. De bediening was erg goed. Er werd ook nog een heerlijk toetje geserveerd. Ik ben langs iedere tafel tijden de lunch gelopen om even een praatje te houden met iedereen. Iedereen zat lekker te kletsen en genoot van de luxe. Om 13 uur wilde Marijke afsluiten. Ik heb toen voorgesteld om nog op mijn rekening een rondje drinken en dat wij om 13.30 weg zouden gaan. Toen het 13.30 was, zijn eric en ik opgestaan en hebben de groep bedankt voor hun aanwezigheid en ze nog een fijne voorzetting van hun uitje naar Amsterdam gewenst.
Eric en ik zijn toen naar onze prachtige suite gegaan om te rusten. Wat een belevenis. Dat was trouwens alles. Het gebouw, de lunch, de toiletten, de bediending, de suite, het eten, en het personeel. Nog nooit zoveel luxe meegemaakt.
Om 15.30 uur zijn we met de wens ambulance naar het Rijks museum gegaan Daar aangekomen, kreeg ik een privé rond tour zonder publiek. Wat heb ik intens genoten van alle schilderijen. Zo prachtig en zo leuk dat we een privé tour kregen aangeboden. Er werd zoveel moois verteld over de schilderijen. En er werden mooie foto’s genomen van ons samen. Na een uurtje ging bij mij het kaarsje uit en kon ik bijna niet meer rechtop zitten. Thuisgekomen in het Amstel hotel, eerst even gerust en om 18 uur werd het diner geserveerd. Wat een luxe en wat was het lekker.
Helaas had ik mij zelf niet in de hand en had teveel vast voedsel gegeten. Ik eet al ruim een week alleen maar vloeibaar voedsel omdat het in mijn slokdarm niet meer verder wil. De volgende dag had ik dus nog eten in mijn slokdarm en daar reageerde mijn lichaam op door over te geven.

Ik was echt heel ziek en ik knapte ook niet meer op. Ook had de vorige dag veel energie gekost.
We hebben toen besloten om de schoonheidsbehandeling af te zeggen en gebeld, dat we eerder naar huis wilden. Dat was allemaal prima.

Ik was heel blij toen ik weer thuis was, maar wat hadden we een prachtig weekend gehad.
We hebben en doen dat nog steeds, zo na genoten en blijven dat doen.
Bedankt Marijke voor het inzenden van mijn droom en Stichting Dreams4you bedankt voor het regelen, dat mijn wens is uitgekomen.
We zijn bevoorrechten mensen dat we dit hebben mogen meemaken.
Een mooie herinnering is zeker gemaakt met lieve vrienden. Dat pakken ze ons niet meer af.

Veel liefs Eric en Suus Oord
“Doet iets Groots in het leven van een ander”

Recent Posts
Contacteer ons

vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt