Het mooie landschap bekijken en genieten van het uitzicht tijdens een Ballonvaart

 In Uncategorized

Dit was de droom van Jos Borst. Hieronder een persoonlijk verslag.

Wij,mijn man Jos en ik, zaten gezellig aan de koffie bij onze goede vrienden Will en Paul. En zoals dat gaat, zeker als je levensverwachting niet meer zo lang is, ging het gesprek al gauw over “het leven”. Leuke herinneringen werden opgehaald en Jos zei dat hij eigenlijk alles wel gedaan had wat hij graag wilde. Nou ja, hij had wel de kans om een keertje te abseilen aan zich voorbij laten gaan. Zo heerlijk door de lucht zweven leek Jos een fantastische ervaring. Toen ging het over ballonvaren, dat dat ook heel leuk moest zijn. Verder werd niet meer over het onderwerp gesproken.
U voelt het al: Will belde mij de volgende morgen of het geen leuk idee zou zijn om Jos een ballonvaart aan te bieden. Ik was meteen heel enthousiast omdat ik zeker wist dat Jos daar enorm blij mee zou zijn. Maar eerlijk gezegd wilde ik zelf liever niet mee in de mand. Paul vond het fijn om samen met Jos de lucht in te gaan. Will ging meteen aan de slag om het op korte termijn te regelen, wat nog niet meeviel. Gelukkig kwam ze, na de nodige telefoontjes, uiteindelijk terecht bij Laureanne van Dreams4you, die met de zeer ervaren ballonvaarder Hans van Hoesel uit Den Bosch, de juiste afspraken kon maken.
Op 11 augustus om 19.00uur ging het gebeuren vanuit onze woonplaats Mierlo. Samen met een gezellig uitzwaai comité genoten we volop van de voorbereidingen. Zoals velen hadden wij nog nooit gezien hoe een luchtballon wordt opgeblazen. Wat een leuk evenement was dat en wat is zo’n ding groot!!!! De sfeer op het veld was echt gezellig, iedereen zonder jas in zomerkleren, het was prachtig weer. Na een kort dankwoordje van Jos met de afsluitende woorden dat hij wel de lucht in ging maar zeker nog niet ging hemelen steeg de ballon rustig op, onder luid applaus! Daar gingen ze! Will en ik zouden de ballon volgen om bij de landing te kunnen zijn en om onze mannen na afloop weer mee naar huis te nemen. Will bestuurde de auto en ik moest opletten waar de ballon was. Onze zoon reed met zijn auto achter ons en daarachter de volgwagen van de ballonvaarder. Af en toe verdween de ballon achter gebouwen en dan stopten we even tot hij weer in het zicht was. Als we een rotonde naderden was het even de vraag of we rechts, links of rechtdoor moesten, afhankelijk van wat de ballon deed. Het was zo leuk om ze daar te zien vliegen!
Vanuit de ballon maakte Paul schitterende foto’s en een leuke film van de spectaculaire zachte landing. Het was nog een hele kunst om een geschikte landingsplaats te vinden. Zoals de wind waait, waait nou eenmaal de ballon en wat vanuit de lucht een mooi vlak terrein leek, bleek dan een maisveld of een aardappelveld te zijn. Vakkundig zette Hans de ballon op een perfecte plaats waar ook zijn volgwagen goed kon staan. Daarna samen opruimen, champagne drinken en voldaan naar huis. Voor ons allemaal een mooie herinnering, maar vooral natuurlijk voor Jos. Bij ons op tafel ligt het prachtige fotoboek dat wij toegestuurd kregen van Dreams4You en waar al menigeen van genoten heeft. Dank aan eenieder die een bijdrage heeft geleverd aan dit avontuur. Hartelijke groeten van Jos en Riky Borst

Recent Posts
Contacteer ons

vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt