Scheuren over het circuit in Zandvoort en genieten van de snelheid

 In Uncategorized

In april 2021 was mijn broer Jos, die nooit ziek is, niet lekker. Hij ging naar de huisarts en werd meteen doorgestuurd naar de specialist.
De onderzoeken en uitslagen kwamen snel achter elkaar.
Voor iemand die altijd gezond eet, hij is een echte Bourgondiër, niet rookt en drinkt, was de schok enorm toen de artsen hem de mededeling deden dat hij uitgezaaide slokdarmkanker heeft met een prognose 4-12 maanden. De hele familie in shock. Nadat de grootste schok bij mij was geland dacht ik “ik moet iets doen”. Een familie weekend uit of zo. lekker eten ging niet, omdat Jos veel last had en eten en drinken door de tumor in z’n slokdarm niet ging/gaat.
Mijn vriendin had als vrijwilliger gewerkt bij make a wish, maar dat is voor kinderen. En zo ben ik verder gaan googelen en kwam ik bij Stichting Dreams4you terecht.
Ik heb me aangemeld en werd gekoppeld aan Donald, een zeer empathisch en vriendelijke man. Mijn wens voor Jos was “nog een keer naar de GP van Zandvoort”.
Jos is fan van autorace en kijkt altijd de GP op tv, hij was ook al 1 of 2 keer in Hongarije geweest toen ze daar nog een vakantiehuis hadden. Maar Zandvoort is speciaal.
Wij komen uit Heemstede en gingen vroeger als klein kind met onze ouders op de fiets naar Zandvoort en kropen dan door de gaten van het hek om ons te settelen in de duinen om dan de race te kijken. Helaas, deze wens werd het niet. Maar Donald, en de stichting, hadden een ander heel leuk initiatief. Zelf mee racen in BMW’s en als verrassing opgehaald worden in een Ford Mustang, wat Jos een super gave auto vindt. Op 21 september ging het gebeuren, hij werd om 15u opgehaald door de Mustang, dat was al emotioneel, want die had hij niet verwacht. Na een tijd wachten was het zover; Helmen op en in de auto stappen aan de bijrijders kant.
Nou en daar gingen ze, een voor een scheurde ze de pitstraat uit. De bedoeling was 3 rondjes, maar Jos had geluk ze reden erg snel en de coureur vroeg Jos of hij nog een ronde wilde want reden toch voorop, nou dat wilde hij wel. Na, dus, 4 ronden was het voorbij, zo snel kan het gaan!

Na de race stond er eten klaar, wat helaas aan Jos niet echt besteed was, maar hij deed z’n best.
Het mocht de pret niet drukken want vanaf 15u tot het moment dat hij aan het eind van de dag weer in de Mustang stapte had Jos een grijns op z’n gezicht van oor tot oor!!
Via deze weg wil ik de stichting Dreams4you, en met name Donald, heel erg bedanken voor deze geweldige dag. Jos vond het geweldig en het was een mooie afleiding voor de dag erna, waarop hij de uitslag van de scan ging krijgen. Deze was gelukkig positief, dus hopelijk heeft nog veel tijd over, want hij heeft besloten een Ford Mustang te kopen…. Alles uit het leven halen wat er nog in zit is zijn motto nu!

Met vriendelijke groet,
Namens de hele familie, die als toeschouwer aanwezig waren op Zandvoort,

Sylvia van Engelen.

Recent Posts
Contacteer ons

vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt