Vliegen in een Boeing 737 dat was de droomwens van Paul

 In Uncategorized

Vliegen in een Boeing 737-800 dat was de de droom van paul.

Hieronder zijn persoonlijke verslag.

Piloot Paul,

“Wendy tot morgen he, kom maar om 8.30 uur in plaats van 9.00 uur dan zijn we zeker op tijd”

De dag waar Paul zo naar uit had gekeken was aangebroken. Wendy manoeuvreerde haar auto als volleerd taxichauffeuse voor de deur van Paul. De heren stapte in de auto en hadden er heel veel zin in. Na een kleine 1,5 uur waren we ruim op tijd in Lelystad aangekomen. Gelukkig konden we bij het Aviodrome waar we kaartjes voor hadden gekocht op tijd naar binnen. We gingen na een korte pitstop eerst een kop koffie drinken met een stukje gebak erbij, het was tenslotte een feestelijke dag vandaag.

We hebben genoten van al het moois wat het museum te bieden had en we hebben er een paar uur doorgebracht. Hier en daar waren er toch wat buikkriebels bij Paul want “De vlucht” kwam met elk half uur dichterbij. Het was fijn om van elkaars gezelschap te genieten en te zien hoe Paul in zijn element was tussen alle vliegtuigen. Alsof hij een ervaren gids was wist hij ons het ene na het andere verhaal te vertellen en hij herkende alle vliegtuigen.

Nu was toch de tijd aangebroken om naar het Simcenter vertrekken. Nog even uitrusten bij de uitgang en daar gingen we. Hier aangekomen werden we meegenomen naar de kamer waar Paul een korte briefing kreeg. Deze duurde wat korter als normaal omdat Paul als ervaren thuisvlieger op de simulator al heel wat vlieguurtjes achter de rug had. De spanning bouwde zich wat op toen we de ruimte binnen kwamen waar de simulator stond. Wat hebben wij genoten van het gezicht van Paul toen hij de cockpit binnenliep en op de pilotenstoel plaats nam. Hij straalde van oor tot oor. De werknemen van het simcenter nam plaats op de stoel van de copiloot en Bram en Wendy mochten achter de piloten op de stoelen voor de passagiers plaatst nemen. Het was geweldig om te zien hoe vertrouwd Paul was met alle knopjes en lampjes.

Daar gingen we dan eindelijk de lucht in. Het vliegtuig steeg perfect op en voor we het wisten zaten we hoog in de lucht onderweg naar Brussel. Na de landing waar we natuurlijk de piloot een groot applaus gaven stegen we weer soepel op en keken Bram en Wendy elkaar vol trots aan. “onze” Paul was nu een ervaren piloot van een Boeing 737-800.

Piloot Paul heeft ons veilig door de vlucht heen geloodst. Na nog wat oefenen met landingen was het tijd om terug te vliegen naar “Schiphol” De hele vlucht door heeft Paul op zijn praatstoel gezeten en heeft met enthousiasme en gezelligheid veel gevraagd en verteld. Het was bijzonder hoe echt de Simulator aanvoelde. Je ervaarde echt alsof je opsteeg, vloog en weer ging landen. Helaas was het uur zo omgevlogen, maar het smaakt naar meer. Het punt op de horizon voor Paul is om dit nog een keer te kunnen doen.

Al met al hebben we alle drie maar vooral Paul een geweldige dag gehad. We danken Dreams4you voor het realiseren van deze wens van Paul.

Met vriendelijke groet, Paul, Bram en Wendy

Recent Posts
Contacteer ons

vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt