Vliegen in een helikopter als laatste wens

 In Uncategorized

Dit was de wens van Dido, Hieronder een persoonlijk verhaal van de begeleider van Dido

Dido woont op een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Dido had al jaren last van Parkinson en voor corona had hij al aangegeven dat hij een helikoptervlucht wilde doen. Nadat alles weer een beetje mocht en ik merkte dat de tijd voor Dido schaars werd heb ik hem gevraagd of hij nog een wens had. Anoeska zei hij ik wil nog steeds vliegen in een helikopter, was zijn antwoord.
Door al het inhaalwerk bij de helikopter maatschappijen was het voor mij niet haalbaar om dit zelf op korte termijn te regelen.
Toen kwam ik uit bij Dreams4you. Ik had zijn droom ingediend en na 2 dagen kreeg ik al iemand aan de telefoon om de droom aan te nemen.
Vrij snel daarna kreeg ik contact met vrijwilliger Frits. Een aardige man die ook als doel had de droom binnen een maand te regelen.
Na enig contact over regelen was het zover. Op tweede paasdag het telefoontje dat er een datum bekend was!
25 april om 13.00 mochten wij met Dido wel 45 minuten vliegen vanuit Lelystad airport. Dido kon zijn oren niet geloven toen ik hem dat vertelde. De dagbesteding heeft met hem een aftel kalender gemaakt zodat wij iedere dag een kruisje konden zetten tot de dag zelf.
Op de dag zelf geloofde hij niet dat het door kon gaan. Hij bleef maar herhalen dat het niet doorging. Totdat ik en mijn collega binnen kwamen, toen was het pas zeker dat we wel gingen. De rit ernaartoe duurde al een uur, maar de hele rit had Dido zijn ogen open.
Op een gegeven moment zei hij ‘nog 40 kilometer tot Lelystad!’ Hij hield alles in de gate op de borden.
Eenmaal aangekomen was de piloot Freek al aanwezig. We moesten even wachten op de fotograaf dus hebben we lekker een bakje koffie gedronken. mijn collega en ik zaten al te kijken naar de helikopter om na te denken over het instappen van Dido.
Toen de fotograaf aanwezig was kregen we het teken dat we naar de helikopter konden. Dido liet mij en mijn collega versteld staan over de wilskracht die Dido op dat moment had. Er leek even geen sprake te zijn van krachtverlies. Hij ging sneller dan dat wij hem konden helpen. Na alle checks van de piloot waren we er klaar voor. Ready for take off. We hebben vanuit de lucht de prachtige tulpen velden gezien, het IJsselmeer en markermeer, we zijn rondjes gaan vliegen boven Urk en Lelystad zelf. We hebben vanuit de lucht allerlei mooie schepen zien. Piloot Freek vroeg nog of we het erg vonden als hij wat bochten ging maken met de helikopter. Dido zijn antwoord was direct ‘ja is goed’. Mijn collega en ik zaten nog net niet misselijk achterin. En Dido zat als een stoere kerel voorin of het niets was.
De hele vlucht heeft Dido met grote ogen en heel alert genoten. Eenmaal beneden hebben we nog wat foto’s genomen en zijn we de taxi weer in gegaan. Dido had een hele grote glimlach op zijn gezicht. De fotograaf heeft hier nog een hele mooie foto van gemaakt.
Frits had nog gebeld om te vragen of alles gelukt was. Erg fijn dat hij dit deed. Samen met Dido heb ik de foto’s van de fotograaf bekeken en hebben we samen nog 10 foto’s uitgezocht die bewerkt zouden worden waarvan 1 foto vergroot afgedrukt opgestuurd zou worden.
Het leek erop dat Dido echt nog had gewacht op de vlucht. Want na de vlucht heeft Dido zich overgegeven aan zijn lijf en is op zaterdag 14 mei 2022 overleden.

Recent Posts
Contacteer ons

vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt