Het bestuur

Naast onze fantastische vrijwilligers heeft stichting Dreams4You ook een gedreven bestuur. Wij stellen hun graag aan je voor.

 

Jos Dams | Voorzitter

Graag deel ik mijn persoonlijke motivatie om van stichting Dreams4you een succes te maken. Begin Juli 2007 kreeg mijn beste vriend Luc te horen dat bij hem een ongeneeslijke hersentumor was geconstateerd en hij niet meer lang te leven had.

Tijdens zijn oneerlijke gevecht hebben Luc en ik veel herinneringen teruggehaald en belangrijke zaken besproken. 7 December 2009 is Luc overleden. Een van Luc zijn laatste droomwensen was om samen met zijn vrouw en drie kinderen Disneyland Parijs te bezoeken.

Deze droom hebben wij met hulp van vrijwilligers en sponsoren kunnen verwezenlijken. Mijn vrouw Karin en ik hebben deze reis als begeleiders mogen meemaken, wat een bijzondere indruk bij ons heeft achtergelaten. Het was een hele eer om de laatste droom van dichtbij mee te mogen maken. De dagen in Disneyland waren erg vermoeiend en emotioneel maar uiteindelijk heeft Luc erg genoten van zijn gezin maar wij ook van hem. Tijdens de laatste wandeling in het park pakte Luc me bij de arm en vertelde hij dat hij zo erg had genoten dat er momenten waren geweest waarbij hij even vergeten was dat hij stervende was en zijn gezin achter moest laten. Dit was voor mij de bevestiging om samen met een goede club mensen Stichting Dreams4You op te richten en gezamenlijk met hulp van vrijwilligers zoveel mogelijk dromen proberen te vervullen, met als hoofddoel de dromers een mogelijkheid te bieden om hun ziekte en naderend einde even te vergeten en mooie momenten te creëren voor zichzelf en de nabestaanden.

Met Vriendelijke Groet,

Jos Dams

Stichting Dreams4You 

 

Maurice Kuipers | Penningmeester

Ik kwam met de stichting in contact via Jos Dams. Een gedreven persoon die me vanaf het begin enthousiast heeft gemaakt voor het doel dat de stichting nastreeft. Toen ik de gelegenheid kreeg om me, samen met de andere bestuursleden, in te zetten voor dit geweldige doel, heb ik geen moment getwijfeld.

Er zijn veel mensen die in hun omgeving wel iemand kennen die ongeneeslijk ziek is. Het hele leven van de patiënt en zijn of haar gezin staat dan ook geheel in het teken van de ziekte. Er zijn weinig lichtpuntjes die de aandacht van de ziekte af kunnen houden. Men heeft vaak nog één droom; nog één keer iets doen. Alleen voor zich of samen met het gezin. Dat is nu precies waar onze stichting, samen met de mensen om de patiënt heen, voor kan zorgen. Een onvergetelijke herinnering en de mogelijkheid voor heel even eens niet te denken aan de ziekte.

Het is juist het geven van die mogelijkheid die mij ertoe beweegt me in te zetten voor deze stichting.

Met vriendelijke groet,

Maurice Kuipers

Stichting Dreams4You 

 

Jos Maas | Bestuurslid 

Niets is belangrijker dan vol overgave kunnen genieten van het leven. Helaas is dat niet iedereen gegund. Ongewenst worden we te vaak geconfronteerd met ongeneeslijk zieke medemensen die nog maar een te korte tijd van leven hebben. Dan is er niets mooier dan onvoorwaardelijk als bestuurslid van Stichting Dreams4you een passionele bijdrage te kunnen leveren aan het vervullen van die speciale laatste wens.

Graag zet ik mijn secretariële onderwijskundige vaardigheden in en doe ook ik hiermee iets groots in het leven van anderen.

Met Vriendelijke Groet,

Jos Maas

Stichting Dreams4You 

 

Robert Ruiter | Bestuurslid Juridische Zaken

Anderen plezier laten beleven is een van de mooiste dingen die je als mens kunt meemaken. Wanneer je dat vervolgens kunt doen voor iemand die ongeneeslijk ziek is en op korte termijn zal overlijden, wordt het plezier van die ander heel bijzonder en betekenisvol. De Stichting Dreams4you maakt het voor mij mogelijk om daaraan een bijdrage te leveren en dat doe ik met veel passie. In mijn rol ligt de nadruk  op juridische vaardigheden. Als advocaat heb ik die affiniteit met het juridische werkveld en kan ik me inzetten voor creëren van mooie momenten voor onze “dromers”. Na een kennismaking met de overige bestuursleden was voor mij direct duidelijk dat ik me graag wilde inzetten voor deze mooie club!

Met Vriendelijke Groet,

Robert Ruiter

Stichting Dreams4You

Donald Heertje | Algemeen bestuurslid

Op mijn zoektocht naar zinvol en betekenisvol vrijwilligerswerk na een professionele loopbaan stuitte ik op de Stichting Dreams4You. Met een ervaring gewapend van een vriend die een paar jaar geleden overleden was en destijds nog altijd een ritje wilde maken met een speciale uitvoering van een bepaalde auto, wist ik de betekenis van het vervullen van zo’n speciale droom voor dromers. Want dromen mag! Ook al is er sprake van een leveneinde op korte termijn. Na een warm onthaal als droomvervuller in spé en de realisatie van menig droom weet ik wat de waarde is van dit unieke werk. Hoe bijzonder het is om dromers, contactpersonen en familie bij te staan bij het beleven van een uniek moment. Welk privilege het is om dit werk te mogen doen! Zonder bestuur geen stichting dus daarom draag ik ook op die wijze graag mijn steentje bij aan dit mooie werk.

Met Vriendelijke Groet,

Donald Heertje

Stichting Dreams4You

 

Bert Clarenbach – Algemeen bestuurslid

Op 5 september 2013 kreeg mijn schoonvader te horen dat hij hersenkanker had en niet meer lang te leven zou hebben, slechts een paar maanden.
Toen mijn vrouw en ik dit hoorden hebben wij besloten om aan mijn schoonvader te vragen wat hij nog heel graag zou willen. Hij was een Rotterdammer in hart en nieren en wilde nog diverse plekken in Rotterdam bezoeken om herinneringen op te doen.
Maar het allerliefste wilde hij nog één keer naar Drenthe naar het plaatsje Sleen. Daar is hij namelijk als 12-jarig jongetje tijdens de hongerwinter in 1944 vanuit Rotterdam naartoe gelopen. Hij is daar maanden opgevangen in een gezin, samen met zijn broer en zijn ze daar ook naar school gegaan.
Toen wij op een zondag in oktober 2013 voor de desbetreffende boerderij in Sleen stonden om foto’s te maken, kwam de eigenaar naar buiten om te vragen wat wij aan het doen waren. Ik legde de situatie uit van mijn terminale schoonvader, waarop de eigenaar ons uitnodigde om binnen te kijken. Ikzelf had daar geen behoefte aan maar mijn schoonvader liep al naar binnen. Na een kwartier kwam hij weer naar buiten met tranen in zijn ogen en ik zag dat een groot deel van zijn jeugd naar boven kwam. Deze reactie van mijn schoonvader vond ik zo mooi, dat ik op dat moment besloot om dit ook voor andere mensen te doen zodra ik met pensioen zou gaan.
Dit laatste heeft in mei 2021 plaatsgevonden. Via mijn motormaatje, ex-collega en vriend Donald, kwam ik in contact met Dreams4You. Ik heb mij aangemeld in september 2021 tijdens een bijeenkomst in Vught en heb inmiddels meerdere dromen mogen vervullen. Eind 2022 werd ik benaderd door Jos Dams met de vraag of ik bestuurslid wilde worden. Mijn vriend Donald was ook gevraagd en samen maken wij nu deel uit van het bestuur, welke bestaat uit 6 personen. Door, naast droomvervuller, ook bestuurslid te zijn denk ik een bijdrage te mogen en kunnen leveren aan een oh zo’n mooie stichting, die de laatste droom van een persoon met een korte levensverwachting in vervulling laat gaan.
Met vriendelijke Groet
Bert Clarenbach
Stichting Dreams4You.
Contacteer ons

vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt