Genieten van het uitzicht in een helicopter als droomwens

 In Uncategorized
Tweede kerstdag 2023 zal ons nog lang bijblijven. Herbert verslikte zich in een stukje worstenbrood wat overging in verstikking. Gelukkig waren de hulptroepen snel ter plekke en werd er adequaat gehandeld. De trauma-helikopter kon gelukkig “leeg” weer vertrekken. Toen de gemoederen weer wat bedaard waren en we allemaal weer opgelucht konden ademhalen, merkten we aan Herbert dat hij het toch wel spannend gevonden zou hebben… zo’n vluchtje in een helikopter.
In 2020 is bij Herbert de diagnose Cerebellaire Ataxie gediagnosticeerd (MSA-C). Een chronische hersenziekte waarbij meerdere delen van de hersenen worden aangetast. Deze ziekte heeft een progressief karakter en er is geen medicatie voor. In het afgelopen jaar heeft Herbert veel ingeleverd. Hij zit in een rolstoel en zijn spraak en fijne motoriek gaan snel achteruit. Het zoeken naar de mooie genietmomenten vraagt steeds meer creativiteit, maar hier zagen we er eentje aankomen.
Silvi uit ons dorp kwam met het idee om Dreams4You te benaderen met de wens: “Een helikoptervlucht boven zijn ouderlijk en eigen huis”. Vijf dagen na het insturen van deze wens kwam het telefoontje van Laureanne om deze droom op te pakken. Fantastisch… al die mensen om ons heen die zo snel en hartelijk reageerden. De gunfactor was groot en dat hebben we gevoeld.
Tien maart was het zover en reisden we af naar Lelystad. Freek de piloot ontving ons hartelijk en na een interessante briefing hielp hij Herbert de helikopter in. Samen met zoon en dochter maakten ze een prachtige vlucht van een kleine anderhalf uur. Boven de geboorteplaats Nistelrode en ons eigen adres in Eerde werden een paar extra rondjes gevlogen. Hartverwarmend hoe de thuisblijvers zich zichtbaar gemaakt hadden vanaf de grond. We hebben met z’n allen genoten en Herbert in het bijzonder!! Hij straalde de hele dag.
Deze mooie ervaring werd afgesloten bij ons thuis met Herberts favoriete eten: Grieks. Een onvergetelijke dag met een gouden randje!!
Dank jullie wel, Dreams4You, voor de uitstekende organisatie.
Recent Posts
Contacteer ons

vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt