Een onvergetelijk dag hoog in de lucht

 In Uncategorized

Het is zaterdagmorgen 22 oktober, de zon schijnt het belooft een mooie dag te worden. Mijn vader gaat vandaag zijn laatste droom verwezenlijken…
Na een zware 9 uur durende slokdarmoperatie, 1,5 jaar geleden hoopt mijn vader dat hem nog wat jaren gegund zijn op deze aardbol. Helaas mocht het niet zo zijn en breken de laatste maanden aan van zijn fijne leventje samen met mijn moeder. Het valt hen zwaar maar ze maken er samen het beste van. We worden opgewacht door Bert (organisator) en Gerben (piloot) op vliegveld Aeroclub Brasschaat, wat een geweldige locatie! Mijn vader is gelijk in zijn nopjes de zon, de plek en de vliegtuigjes die opgesteld staan om vanuit de startbaan de lucht in te gaan. We beginnen met een kop koffie tijdens de kennismaking, het voelt gelijk goed en vertrouwd met Bert. Na een kleine toelichting van Gerben lopen we naar ons vliegtuigje, ik ben een beetje zenuwachtig maar bij mijn vader is daar weinig van te merken ook mijn neef gaat mee de lucht in. We stijgen op, wat gaaf!!! Ik zit schuin achter mijn vader en zie dat hij enorm geniet, mooi….,dan kan hij even zijn zorgen vergeten hierboven in de lucht. Ik zie de familie nog even beneden staan en dan zijn ze weg uit het zicht en gaan we richting Tilburg. Tilburg is de plek die mijn vader nog een keertje wil zien van bovenaf, zijn geliefde woonplaats waar hij heel zijn leven heeft gewoond met zijn gezin. Daarna nog over de Biesbosch waar hij jaren een bootje heeft gehad en hij zijn vrije dagen het liefste doorbracht. Maar het aller, allerleukste was toch wel dat mijn vader zelf mocht vliegen, bijna het hele uur heeft hij het stuur in handen mogen houden, hij bleek er nog talent voor te hebben ook volgens Gerben de piloot. Toen we gingen landen nam Gerben het stuur over en maakten we een mooie zachte landing om vervolgens weer heelhuids het vliegtuig uit te stappen. Bert stond in de aanslag met zijn fotocamera en mijn vader had een blik op zijn gezicht die ik nooit zal vergeten…….
Daarna hebben we heerlijk samen met de familie geborreld, gekletst, gelachen en vooral genoten van deze onvergetelijke mooie dag!
Lieve Bert en Gerben, heel erg bedankt voor het verwezenlijken van de droom van mijn vader Kees, maar vooral zullen wij deze dag nooit vergeten en nemen hem mee in ons hart!
Liefs,
Miranda van Berkel en familie

Recent Posts
Contacteer ons

vul de onderstaande gegevens in. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt